2017. november 28., kedd

osztálytársak || 97LINE || [2] mit tegyek


☀️
A 12. évfolyam 2.-es osztálya nem úgy nézett ki, mint aki készen áll az aznapi első órára, ami a matematika volt.
Az utolsó gimnáziumi évük első matek dogáját készülték megírni, és sokan közülük továbbra sem állt erre készen.
Voltak, akik együtt tanultak annak ellenére is, hogy egyikük sem sajátította el a dolgozat anyagát, mint Binnie, Luda, és Dawon. Voltak diákok, akik átnézték, mint Seokmin, és voltak olyanok is, akik teljesen leszarták, kifejezetten Lisa.
Tegnap, a csoport beszélgetésben úgy tűnt, Lisa aggódik a dolgozat miatt, és egyáltalán nem áll rá készen, de ez most már más volt. Nem aggódott, és nem is volt felkészületlen, miután Rosé megígérte, hogy segít neki a puskázásban azzal, hogy megadja neki a válaszokat
☀️
Newsun belépett az osztályba, végig vezette tekintetét a termen mielőtt az megállapodott egy festett szőke lányok, aki elfoglaltam játszott a telefonján, miközben a nyalókáját szopogatta. Ahogy gondolta, teljesen leszarta a környezetét és még a dolgozatot is.

– Yah Lisa, tanultál tegnap? – kérdezte Newsun a festett szőkét, megemelve az egyik szemöldökét.
– Miért? – válaszolt Lisa, nem foglalkozva azzal, hogy tekintetét Newsunra emelje, aki éppen hozzá beszélt.
– Semmi, csak nyugodtnak tűnsz, szóval gondoltam tanultál tegnap? – felelt Newsun, miközben székére tette táskáját. Válasza a végére inkább tűnt kérdésnek.
– Uhum. – Lisa bólintott, továbbra is elfoglaltnak tűnt a telefonjával.
– Aish, ez a ribi. – morogta Newsun, bosszankodva.
– Mondtál valamit? – Lisa végre megemelte nyakát, hogy egymagasságba kerüljön Newsunnal, elkerekedett szemekkel kérdezve mit is mondott, miután nem hallotta tisztán.
– Semmit.– Newsun sóhajtott, miközben megindult keresztül a termen a hátsó ajtóig.
– Yah, mi a fene a problémája van. – morogta Lisa, magához beszélve, majd folytatta a játszást a telefonján.
☀️
– Yah, Yulhee, te tudod, hogyan kell használni ezt a képletet? – kérdezte meg Solbin a legjobb barátjától, miközben a képletre mutatott a füzetében.
– Miért engem kérdezel? Valami zseninek tűnök, aki tud ebből akármit is? – válaszolt Yulhee tárgyilagosan, miközben drámaian a képletre mutatott.
– Baszki, megyek, megkeresem Eunwoo-t, és megkérem, hogy magyarázza el nekem ezeket az élien kódokat. – Solbin felpattant a helyéről és a terem hátsó ajtajához futott, miközben magához szorította füzetét.
– Yah, Solbin! Veled megyek, várj meg!
☀️
– Bassza meg magát a matek doga, elegem van belőle! – Junhoe becsapta a füzetét, torkig tele a teszt anyagával.

– Hé! Hova mész?! – Jungkook, aki ugyan olyan frusztrált volt a teszt miatt, mint Junhoe, kérdőre vonta barátját, mikor látta, ahogy feláll és megindul kifelé a teremből.
– A büfébe!
Jungkook azonnal utána futott, hogy együtt menjenek a büfébe.
k é s ő b b
– Tíz percetek van hátra a dolgozatból, szóval bizonyosodjatok meg róla, hogy legalább a kérdések ötven százalékára válaszoltatok! – Ms. Seo Juhyun, vagy Ms. Seohyun (ahogy a diákok hívták) az osztályhoz szólt.

– Rosé… Rosé… – Lisa vigyázva szólítgatta legjobb barátját, aki legbalrább ült az utolsó sorban, ami mellette volt. Halkan, hogy senki se tudja, hogy éppen csal a teszten. – A hatot, légyszi… – tátogta az eper szőkének.
Rosé, aki éppen hogy befejezte a dogáját, azonal leírta a válaszait a hatos feladathoz, egy darab papírra, és Lisának dobta, amikor a tanár nem figyelt. De jaj, túl messzire hajította, és túl dobta Lisán. Oda is adhatta volna a cetlit Lisának, de a székek kicsit túl messze voltak egymástól ehhez.
Lisa ezután legjobb barátjára pillantott, miközben Rosé egy bocsánatot tátogott. Próbálta felszedni az összegyűrt lapot, de nem tudta, mert nem volt elérhető. Szóval, feladta, hogy megpróbálja megkaparintani.
– Mi az? – mennydörögte Ms. Seohyun  a semmiből, megijesztve a diákokat, miközben a terem utolsó sorához ballagott.
A tanárnő felkapta a gyűrött papírgalacsint és kihajtogatta, hogy lássa, mi is van benne.  Csupán pár másodperccel később emelte fel. – Ki ez? – kérdezve az osztályt erőteljes hangon.
Az osztály csöndben volt, mire a tanár újra felszólalt választ várva a diákoktól. Ez alkalommal a hangja sokkal erőteljesebb volt.
Lisa szíve gyorsabban kezdett verni. Magával vitatkozott, hogy bevallja, vagy ne, hogy a lap hozzá tartozik.
Készen állt felemelni a kezét, mielőtt valaki más megtette. Jaehyun volt az.
A thai lány azonnal Jaehyunra fordította tekintetét elkerekedett szemekkel és nyitott szájjal. Nem tudta elhinni, hogy azt állította, ő volt az, akinek tulajdonában állt a papír. Mondjuk, nem ő volt az egyetlen, úgy tűnt az egész osztály nem akart hinni a szemének.
– Héj, Oppa, úgy tudtam, hogy te tanultál tegnap este? – kérdezte suttogva Chaeyeon, aki az ő ikertestvére volt, és vele szemben foglalt helyet.
– Nem tettem. – válaszolt úgy, mintha igaz lett volna, hogy tényleg nem tanult tegnap este.
– De hát láttam, ahogy a füzetét olvasgatja. – motyogta magának a szavakat Chaeyeon.
Jaehyun Lisára pillantott, megdobva egy halvány mosollyal, nyugtatásképp, hogy ez rendben van. De ez továbbra sem volt okés a lánynak.
– Jaehyun, menj ki a teremből. Lesz egy találkozód velem, meg az igazgatóval suli után. – parancsolta határozottan Ms. Seohyun, miközben elvette tőle a tesztpapírt.
Anélkül, hogy mondott is volna valamit, Jaehyun felállt a helyéről, és meghajolt a tanárnőnek, mielőtt kiment volna az osztályból.
– Nem ő volt az, aki tegnap emlékeztetett minket arra, hogy ma matek dogánk lesz? – suttogta Yuju, Eunha felé fordulva, aki mögötte ült.
– Nem tudom. – válaszolt Eunha, miközben megpöckölte ujjaival a legjobb barátnője homlokát.
– Aish, ez fájt! – nyafogott Yuju.
– Lisa, miért állsz? – érdeklődött a már említett tanár, szikrázó szemekkel pillantva Lisára, amikor az felállt.
Erre mindenki Lisa felé fordította a fejét. Ő Minára nézett, aki furcsán gyanús tekintettel illette, miután tudta, hogy ő volt az, aki csalt a teszten.

– Kimehetek a mosdóba? – kérdezte biztosan.
– Végeztél a dolgozattal? – kérdezte erre a tanár.
Lisa a papírra pillantott, s látta, hogy csak öt kérdésre válaszolt a tízből, de már nem érdekelte többé. Amúgy is votl lehetősége helyrehozni.
– Igen tanárnő, végeztem a dolgozattal.
Ms. Seohyun biccentett a fejével, megadva az engedélyt, hogy a mosdóba menjen. Lisa kilencven centis fokban meghajolt előtte, majd elhagyta a termet.
– Két percetek maradt! – a tanár még egyszer tájékoztatta az osztályt.
☀️
– Jaehyun-ah! – szólította meg Lisa, levegőért kapkodva. – Hát itt vagy, már mindenhol kerestelek. – folytatta, miközben kihúzott egy széket, és helyet foglalt rajta, még mindig zihálva.
Jaehyun megemelte a fejét, és a lánynak adta a vízét, miután látta, hogy tiszta izzadtság, és ki van fogyva a levegőből.
Gyorsan elvette tőle a vizet, és beleivott, mintha már évek óta nem jutott volna folyadékhoz, és utána megtörölte a száját a hosszú ujjújával.
– Miért tetted ezt? – érdeklődött, de Jaehyunt nem érdekelte, inkább folytatta a képregény olvasását. – Nulla pontot kaptál az első matek dolidon, és találkozód van az igazgatóval. Miért tetted ezt? Miért tetted ki magad veszélynek?
Jaehyun váratlanul becsukta a képregényt és mélyen Lisára pillantotta, mielőtt beszélni kezdett.
– Ezt mondanád magadnak is, ha elismerted volna, hogy te vagy az? – mondta határozottan, majd felállt és ott hagyta a lányt.
Bűnösnek érezve magát, Lisa lehajtotta a fejét.
– Az más. Jaehyun-ah, sajnálom. – mondta inkább magának, de a fiú hallhatta a szavait és megállt a sétálásban. – Mit tegyek? – hallhatta a nyöszörgését, és mégis folytatta az útját, egyedül hagyva a lányt a könyvtárban.
f o l y t a t j u k . . . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése