2017. január 3., kedd

Invicta || XINGCHUL

   Az Invicta már több mint tíz napja nem kötött ki. Elszántan indult neki útjának, határozottan, akár egy vakmerő istenség. De a lelkesedés szép lassan, az élelem fogytával, a nap és hold monoton váltakozásával alább hagyni látszott. Elvesztek, hiába nem mondta ki senki, mindenki tisztában volt vele.
  Yixing, a felfedező út vezetője volt az egyetlen, akinek ambíciói megrendíthetetlenek voltak. Nem érdekelte, ha nem tudott enni, vagy ha matrózai neki sírtak félelmükben, ő rendíthetetlenül ment előre.
  – Uram, délre kéne fordulnunk. – jelent meg mellette hű térképésze, Baekhyun, a hajókormány mellett. Az idő meglehetősen vészjósló volt, habár a szél lágyan lebegtette Yixing fekete tincseit, a sötét felhők barátságtalanul közeledtek feléjük. – Egyenesen a vihar közepébe haladunk!
  – Nézd azt ott! – Yixing teljes nyugodtsággal mutatott a távolba, mire a térképész orrán feljebb tolva szemüvegét hunyorgott az idősebb ujjának irányába. Valahol a dühös ég alatt, egy sziklás szigetet lehetett kivenni. De túl jelentéktelen volt ahhoz, hogy komolyan lehessen venni.
  – Uram, ez túl veszélyes, nem csak egy kis esőről van itt szó! – életében először engedett meg magának Baekhyun magasabb hangot főnökével szemben, de egyből meg is bánta, ahogy az letorkolóan pillantott rá. Inkább fülét-farkát behúzva sietett vissza a fedélzetre, hogy felkészítse társait a legrosszabbra.
  Yixinget sosem tartották teljesen normális embernek, matrózai az elmúlt napokban teljes mértékben megbizonyosodhattak róla, hogy nincs ki mind a négy kereke. Volt egy furcsa szokása; mindig mikor gondolataiba merült elkezdett dudorászni egy dalt. Ám míg ő vígan elvolt a saját világában a körülötte lévőknek a hideg futkosott hátán. Nem ismerték a különös dallamot, de biztosak voltak benne, hogy valamilyen gyászmeneti szerzemény lehet. Olyan volt, mintha Yixing a saját halálukért énekelt volna.
  Yixing valamiben tényleg különbözött a többiektől. Hallott valamit, amit a többiek nem. Valamilyen csodálatos, nem evilági éneket. S egész útján erre az énekre hallgatva cselekedett. Ez a gyönyörű hang volt, mely most a vihar belsejébe hívta őt.
  A hullámok felerősödtek, az eső eleredt, a hajó hánykolódni kezdett. Az egész fedélzet megbolondulva rohangált valami menekülő út után kutatva, reménytelenül. Hiába próbálta a kormányos délre terelni Invictát, az egyre csak közeledett a sziklasziget felé.
  Hirtelen torpant meg egy emberként a hajó összes utasa, a dal, mely vezetőjük elméjét fogva tartotta, őket is megtalálta. Lágy, s kellemes fiatal férfihang csalogatta őket egyre közelebb a sziklákhoz, s ők, mint tehetetlen bábok, engedelmeskedtek.
  Invicta mint egy hanyag fadarab csapódott neki az első sziklának, ezzel léket kapva, majd a másodiknak, mely már a tenger mélyére küldte. Mégis, a matrózok nem siettek a mentőcsónakokhoz, elméjüket elborította a szirének dalának fekete köde, s reménytelenül vesztek el a sötétségben.
  Yixing szíve nagyot dobbant, ahogy megpillantotta az égszín hajú, gyönyörű férfit a fölötte magasodó sziklaszirt tetején, neki énekelve. Kezét nyújtotta, s boldogságos életet ígért neki. Magasztos gyermekmesében mutatta be a mennyek országát, hova belépést kínált.
  Yixing elfogadva a menedéket nyújtó kezet, hagyta hátra maga mögött haldokló legénységét. Meg akarta érinteni a ragyogó szirén arcát; érezni akarta karjait derekai körül, miközben lágy csókokkal illeti. Úgy, mint régen.
  – Heechul… – suttogta szerelmének nevét ajkaira.
 S a mámorító érzés egyszeriben megszakadt, Yixing elméje hosszú idő után tisztává vált.
  – Te meghaltál. – a felismerés, mint egy villámcsapás hasított keresztül rajta.
  A szirén vonásai megváltoztak, eltűnt a jellegzetes, bájos mosoly, a harapnivaló orcák, éjfekete haja, hínárrá változott. Tekintete elsötétedett, s a dal abba maradt. A tenger éktelen haragra gerjedt.
  Yixing ha tehette volna, akkor sem tudott volna menekülni végzete elől. Lelke valójában már hosszú idők óta halott volt, melyet csak a dalok tartottak életben. De a szirén elhallgatott, s Yixinget örök sírjába üldözte, az Invictára, a tenger homályos fenekére. 
az Invicta latinul le nem győzöttet jelent.

4 megjegyzés:

  1. Sziaa.~

    Első gondolatom: OMG.
    Második gondolatom: Esküszöm, megöllek.
    Harmadik gondolatom: MIÉRT TESZED EZT VELEM?!

    Nagyon-nagyon tetszett amúgy. De nem tudok túltenni most a sztori hangulatán. Ma valahogyan nem veszi be olyan könnyen a gyomrom az ilyen keserédes történeteket. Még szerencse, hogy ez csak a második ilyen volt a mai nap folyamán, különben én lennék már lelki nyomorék - ha még nem volnék eléggé az.
    Még mindig nagyon élvezem a fogalmazásodat, szeretem, ahogy szó szerint elmeséled a történetet, nem vontatott, akár még egy mesekönyvet is írhatnál, annyira könnyed az egész. Nem hittem volna amúgy, hogy tényleg habfiút csinálsz - még ha csak képletesen is - Heechulból, így bár kissé meglepett, de azért mégsem annyira.:D Azonban a kalóz!au... Wow. Imádom. Ha már a katonákat kilőtted az űrbe egy időre.ToT Legalább ennyi örömöm volt az egészben. Bántottad Yixing lelkét, te lány.Q_Q Úristen, de megverlek. Nem... Nem... EZ NEKED HOL VIGASZ? Q_Q Mintha leszedném a kedvenc ficidet, majd írnék neked egy sztorit, amiben fellógatom Jihoont.Q_Q ... És mindezek ellenére rettentően tetszett... Én sem vagyok önmagam.
    Köszönöm, hogy megírtad! ToT

    Sumire

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Hjaj, hát azért ennyire nem akartalak lesokkolni. Nem is bántottam annyira Yixinget~
      Heechul meg egy született habfiú, nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget. Még majdnem verset is írtam hozzá, csak aztán szembesülnöm kellett vele, hogy na azt nem tudok írni.
      És most nevezz furcsának (mintha te nem lennél az :p) de engem érdekel, hogyan lógatnád fel Udzsit ;)
      De azért örülök, hogy még a nyomasztó hangulata ellenére is tetszett. <3 Furcsa, mert ellenszenvvel álltam először a pároshoz, végül olyan könnyeden megtudtam ezt írni velük.
      De azért kérlek szeress még~
      Köszönöm, hogy olvastad, s hogy írtál!

      Ölel: Mirae

      Törlés
  2. Szia ^^
    Huh, hát most keresem a szavakat, mert a hangulatom hirtelen a béka segge alá süllyedt >< Na jó, nem, de most így elgondolkoztam az élet dolgain.
    Mindig elmondom, de most is elmondom, hogy imádom, ahogyan írsz qwq Mint valami rossz drog, nem tudok betelni vele. *meghajol előtted* És Yixing qwq meg Heechul qwq és én meg meghaltam! Mostanában Yixinggel csak ilyen szomorú dolgokat olvasok, ez nem ér! Kell nekem fluff is vele. (Khm, talán célzás volt, talán nem xd)
    A vicc még az, hogy Baekhyunt jobban sajnáltam >< *fangöcson* Mármint, imádom a szemüveges Baekhyunt, és ahogyan elképzeltem... ah! *fangörcsoff* Erre... hjaj, összetörted a pici szívecskémet qwq (azért szeretés van ^^)
    Összefoglalva, imádtam! És most már nyugodtan elmerülhetek a kémia csodálatos világában (hah, jó vicc)

    XingYi ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Hehe, hát igen, na jó, bevallom, kicsit megszívattam szegény Yixinget. Mentségemre szóljon eleinte nem akartam kinyírni, de ezt így hozta magával a történet. Amúgy meg sajnálom, de nem hiszem, hogy a közel jövőben írni fogok vele újra, ezt is kérésre készítettem.~
      Hehe, Baekhyunnak örülj, mert ő eredetileg bele sem került volna (mármint na, csak második átolvasás után döntöttem a szó ismétlések miatt úgy, hogy kéne neki név).
      A kémia meg nem annyira borzalmas, menni fog az :*
      Köszönöm szépen, hogy írtál!
      Ölel: Mirae

      Törlés