2017. július 19., szerda

Egy éjszakás színdarab || JUNHOON


első felvonás
Jun önmaga arcképét bámulta a poharába töltött whiskey hullámzó felületén, ahogy a bárpult felé görnyedve veszett el gondolataiban. Nem volt már szomjas, de részegnek sem volt nevezhető. Egyszerűen épp eléggé bekábult a bárpultos által ajánlott italtól, hogy ne kelljen a hétköznapi bajaival foglalkoznia. S így, azon a forró, nyári éjszakán jobban el volt foglalva a nem létező szerelmi életének elemezgetésével.
Mióta is volt, hogy utoljára valakivel együtt lett volna? Mióta is volt, hogy egyáltalán valakinek csókot adott volna ajkaira? Mióta is volt, hogy kimondta volna; szeretlek?
Valahogy eddig ezek a dolgot nem érdekelték, a csetlő-botló tinédzser kapcsolatait leszámítva, sosem mert mélyebb vizekre utazni. Számára a szerelem nem volt lételeme a kiegyensúlyozott életnek. Csupán fölösleges rózsaszín felhőnek titulálta, mely csak akadályozta a mindennapi tevékenységeiben. Hisz ha elméjében folyamatosan egy másik ember arca van, hogyan koncentráljon a táncmozdulataira, a hangfalakban dübörgő zenére?
Jun számára a tánc olyan volt, mint egy olcsó parti drog. Könnyen hozzájuthat az ember, s emiatt lesz csak még inkább függő. Számára a tánc és zene volt a kiegyensúlyozott élet alapja, most mégis olyan mihaszna gondolatok ették agytekervényeit, melyekben a szerelem volt a központban.
– Egy felest, a legjobb vodkájukból! – még az elhomályosult érzékeivel is sikerült észlelnie, ahogy váratlanul valaki helyet foglal a mellette lévő bárszéken, és megzavarva a lepukkant helyiség kellemes csöndjét, az átlaghangerőnél hangosabban kéri az italát.
Érdeklődve fordította az ismeretlen felé tekintetét az eddig kezében tartott pohárról, csupán annyi szándékkal, hogy leellenőrzi az illetőt, de annak nem mindennapi ábrázta, nem hagyta szabadulni.
Szív alakú arcát szőke, tökéletesen beállított tincsei keretezték, melytől porcelán bőre csak még sápadtabbnak hatott, de pirospozsgás orcái, s kissé kirepedezett rózsaszín ajkai ezt egyensúlyozták. Világoskék inget viselt, melynek hiányzott legfelső két gombja, ezzel betekintést engedve szintén világos, már-már majdnem hófehér mellkasára.
Amint az illető megkapta az italát, gondterhelt sóhajtást hallatva fogta hosszú ujjai közé az apró poharat, s pár másodperc meredt, maga elé bámulás után meghúzta azt. Reszelős hörgést hallatva csapta le az előbbi kupicát a pultra, majd ahogy korábban Jun is tette, ő is elveszni látszott a gondolataiban.
– Két vodka narancsot kérnék! – szólt Jun édes akcentussal a pult mögött sürgő srácnak. A mellette ülő idegen észre sem vette Jun rendelését, csupán csak akkor pillantott fel bambulásából, amikor szemei előtt megjelent az előbb rendelt ital. Megilletődve fixírozta a poharat, mintha nem mindennapi látvány lenne az, míg nem Jun felé fordította fejét.
Tekintete hiába volt fölényesen számon kérő, a táncos fiú számára továbbra is földöntúli látványt nyújtotta az ismeretlen ábrázata. S ez most talán más volt, mint a többi alkalom. Ezt a srácot nem csak maga alatt akarta látni az ágyában, de egészen kíváncsi volt rá milyen természetet rejthet ez a megbabonázó külső.
– Ez egy elég amatőr módja annak, hogy leitass. – a szőkeség megemelte poharát, amolyan köszöntős módon, majd az előzőhez hasonlóan, ezt is egy húzásra megitta. De most a hörgés a végén nem reszelős, sokkal inkább jóleső volt.
– Te is elveszetnek tűnsz, csak ezért hívtalak meg. – kortyolt aprót a narancsos lébe. – Amúgy, ha már itt tartunk, Moon Junhui. – gondolt rá, hogy esetleg kezet kéne nyújtania, de ez ebben a helyzetben elég nevetségesen vette volna ki magát, így csak biccentett a fejével.
– Woozi.
– Ez lenne a neved? – Jun szórakozottan vonta fel szemöldökét, miközben továbbra is a szőkeséget – frissen megtudott nevén; Woozit –, és annak mimikáit vizslatta.
– Az igazit nem áll szándékomban megosztani veled.
Jun nem igazán tudta mit válaszoljon erre. A csodálatos szőkeség ridegebb és zárkózottabb személyiség volt, mint ahogy ő azt gondolta. A kínai tagnak sosem esett nehezére egyéjszakás kalandokat találnia, általában egy pohár vodka után eldalolták neki fél életüket, majd örömest adták át magukat férfias bájainak. De ez nem egy egyéjszakás találkozás volt, és ezt akkor már ő is érezte.
Jun ahogy újra elveszett Woozi vonásaiban, mintha ismerősnek találta volna azokat. A mandulavágású szemeket és vékony ajkakat. A tekintete, ahogy a bár gyéren világító csillárjára pillant, mintha már találkozott volna vele valahol.
– Hé! – szólalt meg váratlan hangerővel, mire a mellette üllő összerezzenve kapta újra felé a tekintetét, enyhén leteremtően ezért. – Te nem tagja vagy valamelyik idol bandának?
Jun hangja egyáltalán nem volt lenéző, csupán nem volt jártas a dologban. Hiába táncolt már ezer meg egy alkalommal ilyen előadók mögött, sosem vetette bele magát igazán a dologba. Tudása csak a tinédzserkora sztárjaiig terjedt.
– Nem vagyok tagja semmilyen idol bandának. – Woozi sértettnek hangzott, mimikája még sem ezt tükrözte. Egyszerűen csak olyannak tűnt, mint aki már ezekkel a mondatokkal ugyan azt a kört futja századszorra. – Szóló énekes vagyok. De végül is kettő egy szakma. – vonta meg a vállait, mintha ez már tényleg nem számítana semmit, miközben újabb italért intett a csaposnak.
– Nem meggondolatlanság idolként egyedül iszogatni egy lepukkant bárban? – Jun ajkaira önelégült mosoly szökött, ahogy látta, a szőkeség elgondolkozik a szavain. Érezte, ahogy egyre jobban hatást gyakorol a másik enyhén mámorban úszó elméjére.
– Nekem is van jogom szórakozni. – megint egy húzásra megitta a pohár tartalmát, hiába mardosta az az énekes torkát. Érezte, ahogy az alkohol kezdi elérni fejét, s ahogy végtagjai ellazulnak, de ez továbbra sem volt elég neki.
– Nem úgy nézel ki, mint aki annyira jól érezné magát. – teljes testével a mellette ülő felé fordult, s tekintetével a másik sötét szembogarait vizslatta, azzal a szándékkal, hogy kiolvassa onnan a gondolatait. De Woozi szemei elködösülten meredtek előre a pohárra, melyben korábban még a mámortó alkohol ücsörgött. Pár másodperc elteltével emelte fejét Junra, s arcán cinikus félmosoly jelent meg.
– Élvezném a saját magányom, ha te nem lennél itt. – az énekes sután köpte oda neki a szavakat, és már szállt is volna le a székről, hogy valami nyugodtabb helyet keressen ezen a szórakozó helyen, de megfagyott mozdulata közben, ahogy egy meleg tenyér simult farmerral borított combjára.
– Majd én szórakoztatlak! – Jun szemében eddig nem látott csillogás villant meg.

második felvonás
Jun háta ívbe feszült, s egy utolsó lökéssel jutatta mindkettejüket a csúcsra. A szőkeség ajkai felduzzadtak, s tincsei izzadságtól tapadtak homlokára, miközben fejét hátravetette. Egész testét átjárta az élvezet, s vére csak úgy pezsgett az ereiben, mintha szénsavval dúsították volna.
Amint testük elvált egymástól, Jun nem tudta visszatartani magát, hogy nehogy újabb csókot lopjon az alacsonyabbtól. Hiába kapkodtak mindketten továbbra is levegőért, amint a kínai tag ajkai Wooziéhoz értek, ő karját ösztönösen fonta nyaka köré, miközben lábujjhegyre emelkedve feszült mellkasával a másiknak.
Végül oxigén hiányában muszáj volt megszakítaniuk a köztük lévő kapcsolatot, s a wc fülke két ellenkező falának dőltek. Woozi lehunyt pillákkal próbálta szívverését a normális sebességére beállítani, míg Jun – az nap már kitudja hanyadszorra – elveszett lágy vonásaiban. Büszkeséggel töltötte el, hogy azt a rideg jellemet, mellyel a pultnál találkozott, most ilyen kiszolgáltatott helyzetbe hozta. De még így is, a szőke haj és a porcelánra hajazó bőr, még mindig csodálatosan földöntúli képet mutatott.
Jun pár perc elteltével lépett újra közelebb az énekeshez, de ahelyett, hogy rávetette volna magát megint azokra a csodálatos párnácskákra, inkább a nadrágja korcához nyúlt, s óvatosan húzta azt feljebb Woozi combján, majd férfiasságán. Miután az alacsonyabb ingjét is betűrte annak farmerjába, saját magát szedte rendbe.
Kellemes érzéssel töltötte el a közöttük lévő csend, mely olyan jelentőségteljesnek tűnt a történtek után, annak ellenére, hogy ez sem volt több egy egyszerű egyéjszakás kalandnál. Eleinte még gondolt arra, hogy akár több is lehetne ebből, hogy talán most van itt az idő a szerelembe esésre, de ezt már ott elrontotta, hogy a mosdóba csábította az alacsonyabbat.
A helyiség nyugodt csöndjét hirtelen felhangzó rock zene törte meg. Woozi békés ábrázata a másodperc töredéke alatt változott meg; homloka sűrű ráncokba rendeződött, s szemét gondterhelten forgatta meg, miközben szenvedő sóhajtás szabadult fel torkából.
– A menedzser az. – halászta elő a farzsebéből a telefonját, mely mindunhatatlan üvöltette magából azt a durva számot.
– Akkor ne vedd fel. – Jun ki szerette volna kapni kezéből a készüléket, de Woozi még azelőtt elkapta onnan karját.
– Csak kérlek, maradj csendben. – vetett egy utolsó, parancsoló pillantást a magasabbra, majd mutatóujját végig simította a kijelzőn. Megvárta, amíg a másik eldarálja a számon kérő kérdéseit, majd azután nyitotta szólásra száját. – Holnapra nincs semmi feladatom, úgy gondoltam ma kikapcsolódhatok egy kicsit.
Woozi hangja nyugodt és magabiztos volt, egyáltalán nem lehetett volna megmondani róla, hogy éppen hazudik, vagy nem. Az igazat mondta – egy bárban volt, és iszogatott –, csak a részletekre nem tért ki. Már majdnem befejezte volna a telefonálást, amikor Jun úgy döntött játszadozik még egy kicsit. Hisz úgy sem fogja többet látni ezt a srácot, maximum a tv képernyőn keresztül.
A kínai tag váratlanul kezdett kéjes nyögéseket hallatni, hasonlóakat, melyek még akkor törtek fel torkából, mikor az élvezet kapuját taposta, a szőkeség társaságában. Látva Woozi tekintetét, érezte, ahogy a menedzser rákérdez a hangokra. S hiába akarta az énekes tekintetével felnyársalni az ő szálkás testét, a ravasz mosoly ott játszadozott ajkain, s semmi esetre nem állt szándékában abbahagyni gyerekes játékát.
– Mondtam, egy bárban vagyok, és a mellettem lévő pár éppen most döntött úgy, hogy fel akarja előttem falni egymást. – hadarta el gyorsan a mondatot, le sem véve szúrós tekintetét a magasabbikról. – Leteszem, jó? – nem várta meg, hogy a menedzser válaszolhasson, azonnal elkapta a telefont fülétől, és egy gyors mozdulattal kinyomta a hívást. Újabb gondterhelt sóhajtást hallatott. – Ennek meg mi értelme volt most?
Jun csak megvonta vállait, majd tenyerével a wc fülke ajtajához nyúlt. Lenyomva a kilincset nyitotta ki azt, s hagyta előre menni a szőkeséget.
– Még egy italt? – ajánlotta fel Woozinak, de ő erre csak megtorpant a mosdó ajtajánál, és magára öltve ugyan azt a fölényes tekintetet, amellyel legelőször mérte végig Junt, gúnyos kuncogásba kezdett.
– Inkább kihagynám. – s kilépve a helyiségből, Jun akkor látta őt utoljára azon az estén.

harmadik felvonás
Nem mondanám, hogy miután Woozi kilépett azon az ajtón, Jun letörté vált volna, de semmi esetre sem érezte magát jobban. Ahogy egyedül megitta azt az italt, a kábultság újra úrrá lett rajta, s egyszeriben azon kapta magát, hogy már megint a saját visszatükröződő képét bámulja a pohárba töltött sárgás ital felületén. Szembesülnie kellett vele, hogy már megint nem tett semmi érdemlegeset. Az a szerelem, ami után annyira vágyott az este elején, ami úgy gondolta a szőkeség személyében fog kiteljesedni, nem létezett. Megint a szokásos szabályai szerint élt; semmi érzelem, csak dugás. Habár végtagjai beleremegtek, akármikor az aktusuk valamelyik pillanatára gondolt, nem volt benne semmi más, ami megmozgatta volna, csak is szimpla szexuális élvezet.
Fáradt sóhajtást hallatva állt fel a pulttól, előkapva a pénztárcájából pár, nagyobb papírpénzt, amelyek együtt biztos fedezik az aznapi fogyasztását, s miután a csaposnak is intett, kifelé indult a bárból.
Kint megcsapta a péntek éjszakai hangulat. Az utcák szórakozó fiatalokkal voltak tele, miközben azok hangosan nevetve tartottak következő buli helyszínük felé. Valahogy Jun sosem vágyakozott az ilyesféle szórakozás után, pedig, ha baráti társasága összejövetelt tartott, ő biztosan bele ment a legnagyobb örültségekbe is.
Arcán nosztalgikus mosoly jelent meg, amikor eszébe jutott egy ilyen alkalom. Barátja, Soonyoung tengerparti nyaralójában voltak, ahol több ház is a strandra nézett. Jun pedig vidáman futkosott végig a szomszédok előtt meztelenül, hogy aztán testét a tenger hullámai közé vethesse.
A táncos egyáltalán nem lakott közel a bárhoz, ahol eddig tengette óráit, de nem volt kedve tömegközlekedésre szállnia, vagy taxit hívnia. Sőt, nem is igazán tervezett haza menni; másnap – vagy inkább aznap reggel – korán kezdték a próbákat csapatával, így úgy döntött, a belvárosi stúdiót veszi célba.
Ennyi idő pont elég volt arra, hogy tökéletesen kiszellőztesse fejét, és az a kevéske alkohol is felszívódjon szervezetében. Fáradtan mozgatta már a végtagjait, amikor belépett a tükörrel körbe vett táncterembe, s hunyorognia kellett, miután felkapcsolta a villanyt.
Cuccát ledobta, saját testét pedig a helyiségben lévő kanapéra vetette. Megkönnyebbült bizsergés járta át porcikáit, ahogy kényelembe helyezte magát. Már csak a telefonja kellett a kezébe, az idilli állapot megteremtéséhez.
Az este folyamán egyszer sem akadt a kezébe a készüléke, így most tele volt meg nem nyitott értesítésekkel. A fölösleges hirdetéseket egyből bezárta, de utána tekintete megakadt egy üzeneten, melyet a táncos társaival közös csoportba küldtek.
Ajkai kínjában húzódtak mosolyra; úgy érezte az élete hirtelen változott át valamiféle sorsra épülő hollywood-i filmé.
– Érdekes lesz vele háttértáncosként találkozni. – suttogta maga elé.

6 megjegyzés:

  1. Szóval
    Borzasztóan élveztem.
    Általában csak akkor irkodok, ha valakibe valami kapcsán belekötni valóm van, de most úgy éreztem mindenképpen kell valami jelet hagynom magam után -a lájkolgatáson kívül-, hogy én igen is itt jártam és tetszett. Főleg, hogy X idő után most kezdtél el újra írni, vagy legalábbis publikálni a történeteidet, és gondoltam nem árt a pozitív visszajelzés.^^
    Megéri folytatnod.^^~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen, hogy elolvastad, és a visszajelzésedért is hálás vagyok. Még pár mondat is nagyon sokat számíthat nekünk <3
      Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet és köszönöm a támogatásod!
      Ölel: Mirae

      Törlés
  2. Sziaa.~

    Őszintén meglepett, hogy végre a te neveddel találtam magam szembe, mikor beléptem a csoportba. Kellemesen lepett meg, természetesen. Reménykedtem benne, hogy bár hónapokig nem volt nálad friss, egyszer még visszatalálsz. Sajnálom azonban még mindig a folytatásos, monsta x-es sztoridat.
    Ahogy az várható volt, a kihagyás meglátszódik az írásodon is. Az alapjáraton elmesélésként tálalt fogalmazás most kicsit összecsapott lett. Nem tudom, hogy ez azért van, mert nem lett átolvasva, vagy szimplán neked nem tűnt fel. Megvolt egy színvonal, mikor felfüggesztetted az írást. Mind helyesírásilag, mind történetvezetésileg, mind fogalmazásilag bennem volt már egy szint, amit megütöttél, s kissé szomorúan vettem tudomásul, hogy a szünet minimálisan ugyan, de visszavett a lendületedből. Sok hibát véltem felfedezni; akadtak vesszőhibák - volt, ahova kellett volna, s volt, ahova érthetetlen mód, de kikerült az a fránya vessző, feleslegesen -, akadtak elírások, rossz igeragozások és bonyolult mondatrészek, amik leginkább a szórend miatt voltak furcsák. Sőt most még igeidős hibád is volt, ami rendesen meglepett.
    Tudom, hogy általában rettegsz a véleményeimtől, így merem remélni, hogy ezt nem bántásként éled meg, csak elfogadod, ami engem ért ennyi kihagyás után. Még mindig imádom az ötleteidet és a végigvezetéseidet, ám úgy vélem, több időt kellene ismét szánnod egy-egy írásra - értem itt a javítás részét. Bár nem tudom, hogy volt-e bétád, vagy magadnak nézted át korábban a történeteidet.
    A tartalommal összességében nem volt problémám. Meglehetősen egyedi lett és nem járt felhők felett, ebben megtartottad azt a színvonalat, amit eddig tanúsítottál. Kicsit több karakterleírást hiányoltam csupán, mert bár Woozi nagyjából le lett írva, Junról semmit nem tudtunk meg. Kevesebb érzelem volt benne, mint általában szokott nálad lenni. Alapjáraton kellemes kis olvasmány volt, amiből még az erotikus rész sem zökkentett ki, hiszen olykor még az aktus végének leírása is képes belecsúfítani egy-egy írásba. Én kifejezetten örültem, hogy nem volt részletezve. Számomra talán csak Jun cselekedete volt irreális, amikor a menedzser telefonált, de gondolom, ez szánt szándékkal lett beleírva. Tetszett, hogy Woozi végül hű maradt némiképp magához azzal, hogy faképnél hagyta Junt, valamint a lezárás is kellőképp megmosolyogtatott. Talán ott vihettél volna kicsit több érzelmet a történetbe, ahol Jun hiányolta a szerelmet, majd a vége felé, mikor tudatosult benne, hogy ismét egy farok volt.
    Remélem, a közeljövőben több írásoddal lepsz meg bennünket! Tudom, hogy a visszarázódás nehezebb, mint a kezdet, szóval ne vedd a szívedre a meglátásaimat. Köszönöm, hogy olvashattam!

    Sumire

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Sumire~
      Habár megijedtem, mikor megláttam milyen hosszú kommentel illetsz, örültem is neki. Félek a véleményeidtől, ez így van, de ennek csupán annyi az oka, hogy emberként és íróként is elismerlek.
      Emlékszem, annál a Monsta X-es sztorinál féltem megnyitni a véleményed, aztán meg végig olvasni, de furcsamód, most ez az érzés nem volt bennem.
      Tudom, hogy nem ez lett a legjobb írásom, és elismerem a hibáimat. És igazad van, jobban örülök ennek a hozzászólásnak, mint egy "teccet, hozz gyorsan frisst"-nek. Köszönöm szépen, hogy mindezeket leírtad (ritkán volt korábban arra példa, hogy valakitől ilyen terjedelmű megjegyzést kaptam), mert így már tudom mikre kell figyelnem legközelebb. Szeretnék visszajutni arra a szintre, amikor abbahagytam, és utána szeretnék természetesen onnan is tovább fejlődni. Nekem ez régen csak egy hobbi volt, amit csupán önmagam szórakoztatására csináltam, nem foglalkozva azzal, hogy mennyire jó, amit írok, vagy mennyire nem, s mostantól szeretném, ha nem csak számomra, de a többi ember számára is élvezhető írásokat publikálhatnék.
      El nem tudod hinni mennyire hálás vagyok neked, és hogy mennyi mindent hozzá tettél ahhoz, hogy eleve ez a blog megnyitódjon, majd folytatódjon.
      Köszönöm szépen, hogy rám szántál az idődből, és mindezeket leírtad nekem. <3
      Ölel: Mirae

      Törlés
  3. Heyho!
    Tőlem nem kapsz olyan mindenre kitérő véleményt, mint amilyet az előttem szóló Sumire írt, de azért szeretnék valamiféle véleményt hagyni magam után.
    Most is meglepődtem, hogy milyen szépen írsz, és igazából a hosszabb írásaidat sosem tudtam végigolvasni, mert kicsit vontatottak voltak, de ez most nagyon jól esett, szinte olvastatta magát!
    Tessék gyakrabban írni, akkor talán kapsz valami részletesebbet is��
    Hagu~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Néha nem tudom eldönteni, hogy szeretem ezt a stílusodat, vagy nem. Mindenesetre köszi, hogy írtál, de akkor ezek szerint legközelebb, már hosszabbat kapok? :D
      Én sem szeretek amúgy hosszúakat írni annyira, mert tudom, hogy vontatottak lesznek - és ezt itt is éreztem amúgy -, de örülök, ha neked nem volt az. <3
      Köszönöm szépen, hogy olvastad!
      Ölel: Mirae

      Törlés