2017. július 29., szombat

Ha kopasz leszek || DOTEN


A fiatalabb ujjai lazán szántottak végig Doyoung narancsos tincsei között, miközben Ten azok állapotát próbálta felmérni. A lenövés már túl hosszú volt, s félt, hogy a barna hajfesték máshogy fogja befogni hajának egészséges, illetve már használt részét. Gondterhelt sóhajtást hallatva lépet hátrébb az idősebbtől, mire az kinyitva eddig csukva tartott szemeit kérdőn vonta fel szemöldökét.
– Le kéne szívni a feketét. – túrt még egyszer a tincsek közé. Megtiszteltetés volt számára, hogy barátja egyáltalán megkérte őt erre a feladatra, miután nem a kézügyességéről volt híres, így feltétlenül jó munkát akart végezni. Nem hagyhatta, hogy kétféle színben pompázzon a haja, egy elcseszett ombrét alkotva.
– Ten, nem kell semmiféle extrémet csinálnod, csak fesd be ezzel a festékkel. – bökött fejével az asztalon pihenő dobozra, melynek borítóján egy gyönyörű, gesztenyebarna hajú lány mosolygott. Doyoung szemmel láthatóan nem bízott a fiatalabban, és esze ágában sem volt megengedni neki, hogy kísérleteket végezzen az ő becses fején. – Amúgy sincs itthon szőkítő por.
Ten egy a korábbihoz hasonló sóhajjal jelezte, hogy beletörődött Doyoung kérelmébe – holott közel sem ez volt a terve. Emlékezett, hogy anno, amikor Taeyong haját legutóbb megcsinálták, nem használták el az utolsó doboz szürke festéket. Egy szőkítővel nem egyezett meg, de a célnak megfelelt.
Sunyin, anélkül, hogy Doyoung észrevette volna, miben mesterkedik – hogyan is jött volna rá? Végig a telefonjába temetkezett –, elkezdte felkenni a kikevert a masszát. Csak hogy a felénél eszmélt rá; ha ezt most lemossa Doyoung egyből rájön, hogy nem az ő utasításai szerint járt el. Riadalmában nem is tudta pontosan mit is csináljon, így inkább a barna festéket is végig kente az idősebb haján, reménykedve a legjobban.
Azt a húsz percet, amiben a festéknek hatnia kellett, teljes görcsben ülte végig. Ujjait tördelte, s tekintetét alig bírta levenni barátja hajáról, mintha abban a pár pillanatban az hirtelen színt válthatna. S egy idő után ez Doyoung figyelmét sem kerülhette el.
– Min idegeskedsz? – zárta le végre a telefonjának képernyőjét, s teljes figyelmét a fiatalabbnak kezdte szentelni. Valószínűleg Ten testének összes zugából a vér az arcába futott ennek hallatán, miközben szíve a szokottnál kétszer, vagy talán háromszor gyorsabb tempóra váltott.
– Semmin. – vágta rá egyből, talán túl gyorsan is. – Csak remélem szép lesz a hajad. – nem bírta tovább Doyoung tekintetét állni, így szemeit lesütve pillantott félre, mintha érdekelné, mi folyik az ablakon túl.
Doyoung pedig teljesen félre értette a jeleket. Azt hitte Ten csupán ártatlan és aranyos személyiségéből adódóan izgul, attól félve, hogy elrontja a lehetetlent. Még csak egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy barátja valamiféle turpisságot eszelt ki a számára.
Bárgyú mosollyal arcán kúszott közelebb a fiatalabbhoz, majd nyúlt álla alá, hogy újra el tudjon veszni csokoládészín íriszeiben.
– Képtelenség, hogy egy ilyen egyszerű dolgot elronts, ne aggódj már. – az utolsó szavakat már Ten ajkaira suttogta. Szinte be sem fejezte a mondatát, de már a másik párnácskáin mozgatta sajátjait, teljesen elveszve a pillanatban.
Ten idegessége egy kicsit elszállni látszott, s ahogy egyre közelebb került barátjához a romantikus pillanatok közepette, el is felejtette tulajdonképpen mi miatt aggódott pár perccel korábban. Vagyis el felejtette volna, ha a reflexszerűen mozgó ujjai nem akarnak végig szántani Doyoung tincsein, amelyek eme momentumban egy ragacsos masszával voltak beborítva.
Abban a szempillantásban szakadt el Ten az idősebbtől, s szívverése újra az egekbe szökött, amikor megint szembe találta magát a festékes haj látványával.
– Szerintem már lemoshatjuk. – nyelt nagyot, s a fürdő felé lökdöste a másikat.
Míg Doyoung édesnek találta Ten ingerült trappolását, miközben ő a kádba hajolva szabadította meg magát a fölösleges tényezőtől, addig a kisebb már fejben elképzelte az egész temetési ceremóniáját. Hisz kettejük közül ő volt az, aki láthatta, hogy Doyoung haja végül milyen színt öltött fel, az idősebb csak két perccel később szembesült a szörnyű igazsággal, amikor végre a fürdőszobai tükörbe meredt.
– Baszd meg Ten! Ez lila lett! – a fiatalabb próbált valamiféle bocsánatot elrebegni, de Doyoung hirtelen hevében egy szisszenést sem engedett neki. – Az istenért is, ezt most újra kell festeni. Ha idő előtt kopasz leszek, te fogod a parókáimat fizetni! – szerintem sejtitek, hogy soha többet nem engedte Tent még csak közelébe sem a becses hajkoronájának. 

1 megjegyzés:

  1. Sziaa.~

    Ahhoz képest, amekkora lendületem volt délután, mikor megpillantottam a ficit, ráadásul ezzel a párossal, rendesen megcsappant pár tényező miatt az életkedv. Denemakartamcsalódástokozni.
    A maga módján szórakoztató, rövid kis novella lett, ami a szolid humorával volt szerethető. Akadtak benne elírások, felesleges névelők, de mindezek eltörpültek a tény mellett, hogy az előző ficidhez képest már most mennyivel többet léptél előre, visszafelé arra a szintre, ahol álltál, mikor kizökkentél. Viszont kezdem azt hinni, hogy amit grammatikai hibaként szoktam emlegetni, azért nem tűnik el, mert nem tudod, mire célzok, így ha esetleg érdekel, majd megírom neked privátban.
    Szerintem nem ártana még egyszer, vagy akár kétszer átolvasnod a történetet, hogy az esetleges elgépeléseket és hibákat ki tudd szűrni, vagy kérj meg rá valakit.
    Nagyon szeretem egyébként az nct ficijeidet, sokkal jobban, mint a seventeen ficiket. Nem tudom, miért, de valahogy azok, amiket velük írsz, sokkal elképzelhetőbbek, mint amit a másik banda tagjaival. Sokkal könnyedebb volt most a végigvezetésed, ami valljuk be, nem volt hátrány, ám bántam (és figyelem, ez csak saját ízlés), hogy egyik fiú sem az eredeti nevén szerepelt a történetben. Nálad gyakori ez a jelenség, pedig szerintem sokkal szerethetőbbek a karakterek, ha az eredeti nevükkel vannak jelen, főleg, hogy úgy élethűbbek is, még akkor is, ha épp bandficről van szó. Majd meglátod, te hogy vélekedsz erről. Nagyon aranyos volt Ten aggodalma, miközben várták, hogy a hajfesték hasson, sőt ez a kedvenc shipem Tőled. Ha doten, akkor egyből te jutsz eszembe, és ez a szerkesztett kép is annyira szép lett...
    Nagyon várom a következő történetedet - ami remélem, hogy a wenlay lesz, hahahah -, és örülök, hogy az előző véleményemmel sem sértettelek meg! Köszönöm, hogy olvashattam!

    Sumire

    VálaszTörlés